Jaká byla vánoční víkendovka v Dejvicích

V očekávání dobře stráveného víkendu jsme se postupně sjeli na naší poslední víkendovku v roce 2012. Nebyli tam jen Pražáci, ale třeba i Brňáci, Moraváci a ještě z jiných koutů republiky. Když jsme se konečně všichni sešli ve skautské klubovně v Dejvicích, tak se chvíli hrálo na kytaru a povídalo. Četl se příběh o Janě a její sněhové vločce jménem František, která jí jednoho dne spadla nos. Proto jsme si měli vyrobit vlastní vločky a ve dvojicích popovídat o nás a naší vločce.
Nejdříve jsme si je rozebrali ve dvou (navzájem) a potom jsme mohli o té druhé vločce kamaráda říct přede všemi, ale nebylo to povinné. Vzor a tvar vločky měl říkat něco o nás a co nás s ní spojuje, stejně jako Janu s její vločkou Františkem. A potom co jsme dodělali vločky tak jsme se pustili do přípravy mrkví, jablíček, rohlíků na další den.

Večer jsme jako večerníček koukali na pohádky promítané na diapozitivech. Další den jsme se vydali na procházku s těma jablkama, rohlíkama a mrkvema dát je zvířátkům do parku kousek od Špitálky, kde jsme potkali lišku a medvěda. Ti nás odvedli k jejich stromu vánočnímu a na něj jsme navěsili ty jablka, rohlíky a mrkve a potom jsme si ještě zahráli ve dvojicích hru. Potom co jsme tu hru dohráli tak jsme se odebrali zpátky do klubovny. Když jsme konečně dorazili do tepla tak na nás čekal dobrý oběd a polední klid. Po zasloužilé pauze jsme si rozdělali několik dílniček, kde jsme si toho hodně vyzkoušeli. Vyrobili jsme si různá přáníčka, krabičky, bambule a slepovali linecké. A když přišel poslední den tak jsme se zpátky rozjížděli do různých končin republiky. Všichni jsme si to moc užili a prožili jsme opravdu bezvadný víkend.

DĚKUJEME!!
Terka

Prohlédněte si fotky z víkendovky od Markéty a od Báry.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce, Fotky se štítky a jeho autorem je Bára. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Jaká byla vánoční víkendovka v Dejvicích

  1. Ahoj vánoční víkendovka v Dejvicích byla úžasná,ráda na ní vzpomínám.Fotky se velmi povedly,podstatě jako vždycky.
    Měj te se! 🙂 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..